Yunusemre İlkokulu
Yunus Emre Mahallesi Mihalıççık/ESKİŞEHİR

VİZYON

Demokrasiyi savunan, Atatürk İlke ve İnkılaplarına yürekten bağlı, yurdunu seven, kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran, analiz ve sentezler yapabilen nesillerin yetiştiği; bütün öğrencilerin akla ve bilime dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; dünü bugüne; bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu; kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere çözüm üretebilen insanların yetiştiği; yönetici, öğretmen,personel, öğrenci ve velilerin elbirliği ile çevrede ve bölgede tercih edilen model okul olmaktır.

MİSYON

Öğrencilerimizi, Atatürk İlke ve İnkılaplarına, anayasada ifadesi bulunan Atatürk milliyetçiliğine bağlı;Türk Milletinin milli, ahlaki ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve anayasanın başlangıcında bulunan temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti´ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen, bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmektir. Biz; öğrencilerimizi bir üst öğrenime ve hayata, çağımızın gereklerine ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayacak, ruh ve beden sağlığı açısından kendisine güvenli, bilgi,teknik ve becerilerle donanımlı olarak hazırlamak için varız ve köklü değişiminden aldığı güçle dün olduğu gibi bugünde ailesine, topluma ve ülkesine yararlı,araştırıcı, üretici, Atatürk ilkelerine bağlı nesiller yetiştiren bir eğitim-öğretim kurumuyuz.

Yemekhane :1
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM Yunus Emre İlkokulu ve Şehit Ramazan Manastır Ortaokulu aynı binayı kullanmaktadır.Okulumuz bünyesinde bir adet de ana sınıfı bulunmaktadır.

Öğretim Şekli

İlkokul öğrencileri için: 09.00-14.35 Okul öncesi öğrencileri için: 09.00-14.00